GRUPPE 8 består av Anna Friedel, Anne Line Bakkevig, Anita Henriksen, Arne Marius Samuelsen, Idun Synneve Slevikmoen, Ingeborg Marie Helgeland, Liv Karin Huseby og Randi Wøien.
Samtlige går i fordypningsklassen hos Markus Brendmoe på hans atelier på Rommen i Oslo. De maler sammen en dag i uken under veiledning av ham, og har felles kunstsamtaler.
Anna Friedel: Jeg har funnet veien til farge og maleri etter mange år som utøvende designer med hovedvekt i Haute Couture. Jeg har jobbet med store begivenheter siden 1994, og har har sterk estetisk bakgrunn med illustrasjoner, og kreasjoner i eksklusive stoffer. Noe av det mest storslåtte utsmykningen og utføringen er kapper til rektoratet på NMBU Ås som ble presentert i 2018.
Trangen til å jobbe med farge har alltid vært tilstede, og ble sterkt fremtredende i prosessen med Markus Brendmoe som veileder, nå på 7 året.Behovet for det sarte uttrykket er alltid tilstede, motivene er ofte organiske i en abstrakt komposisjon.
Instagram: https://www.instagram.com/by_anna_friedel/?hl=en
Anne Line Bakkevig: Jeg har levd med kreative prosesser lenge, både i mitt yrkesaktive liv som gullsmed og i de siste årene med maling. Som inspirasjon har jeg arbeidet meg gjennom forskjellige kunstneriske temaer, og de arbeidene som er med i denne utstillingen tar for seg kontraster, konstruksjoner og perspektiv både i farge og strek.
Inspirasjonen til bildene kommer fra interessante utstillinger, og egne erfaringer. Jeg lar som oftest fantasien jobbe fritt uten nøling og begrensninger, slik at sinnet får fri flyt ogevnen til å mestre i en god stemning.
Instagram: https://www.instagram.com/bakkeviganneline/
Anita Henriksen er født og oppvokst i Oslo, bor nå i Nittedal.Hun maler og tegner med trekull og akrylmaling på lerret. Hennes eget drømmeliv er utgangspunkt for å arbeide med bilder, hun maler intuitivt og fargene kommer av seg selv.Dette gir arbeidet en terapeutisk funksjon.
Henriksen har vært elev av Markus Brendmoe i en av hans maleklasser siden 2008.
Instagram: https://www.instagram.com/a.henriks/
Arne Marius Samuelsen, dr art fra Universitetet i Bergen 2002, har vært lærer innen ulike typer lærerutdanning, særlig innen estetisk sektor og veileder på master i forming hovedfag på Notodden.Han har skrevet lærebøker om kunstformidling for barn (med feste i hans doktogradsavhandling) og samarbeidet med «kunst i skolen» om utvikling av læremidler for lærere. Hans malerier tar oftest utgangspunkt i naturopplevelser, særlig fra Jæren eller skog og fjell i Telemark. Han har gått hos Markus Brendmoe til veiledning i flere år.
Idun Synneve Slevikmoen: Grafisk designer og kunstner Født 1954. Bor og arbeider i Oslo. Bakgrunn som Art Director og grafisk designer. Selvstendig næringsdrivende i en årrekke.Tidligere medlemskap i GRAFILL, Asker Bildende Kunstnere (ABK) og NFUK - Norsk Forening for uavhengige kunstnere. KhiO Etterutdanningen: Program i entreprenørskap. Har jobbet med kunstrelaterte workshops til næringslivet, Den Kulturelle Skolesekken på Svalbard og i Selbu kommune. ArtCamp Kunstkurs i egen regi i Oslo, Asker, Bærum og Selbu.
Instagram: https://www.instagram.com/idunsynneve/?hl=en
Ingeborg Marie Helgeland har arbeidet med kunstneriske uttrykk de siste 34 årene, ved siden av jobben som professor i pedagogikk ved Oslomet. Hun har atelierplass ved Atelier K19 på Økern, og har gått i veiledning innen maleri i flere år, sist hos Markus Brendmoe.
Instagram: https://www.instagram.com/ingeborgmariehelgeland/
Liv Karin Huseby: Jeg henter mye inspirasjon fra nærmiljøet og spesielt fra naturen. Naturen er en rik kilde til ideer gjennom stor variasjon av farger, mønstre og tekstur. Kunst er en måte å uttrykke det jeg observerer og reflekterer over i mine omgivelser og oppmuntrer til en dypere forståelse og verdsettelse av miljøet. Teknikker er Grafikk; høytrykk og dyptrykk, og maleri, samt monotypi. Medlem i Lillestrøm Kunstforening, og i Oslo Malerklubb.Går til veiledning hos Markus Brendmoe på Atelier Brendmoe fra 2023.
Instagram: https://www.instagram.com/livhuseby/
Randi Wøien: Min bakgrunn som arkitekt gjør at jeg har en egen interesse og kunnskap om rom og rommets innvirkning på gjenstander. I min kunstneriske produksjon er jeg opptatt av hverdagslige objekter og fenomener som preger samfunnet, miljøet og våre daglige liv. Jeg er opptatt av objekter som vi ikke nødvendigvis ser på som estetiske, men som har et samfunns- og miljømessig aspekt ved seg ved å representere masseproduksjon, forsøpling eller andre aspekter ved vår kultur og natur som er i ubalanse.
Instagram: https://www.instagram.com/randiwoeien/
NUFK: https://www.nfuk.no/artist/randi-woien/
Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15:00 til 17:00 !